headerbeeld jetcleaning
headerbeeld jetcleaning

Stofvrij stralen zonder vervorming

Stofvrij stralen op een snelle manier

Dustless blasting is een manier van stofvrij stralen. Deze methode is sneller dan andere reinigingsmethodes. Bij droge schuurmiddelen treedt vervorming op wanneer het metaal opwarmt door wrijving van droge schuurmiddelen (zoals zandstralen). Bij het stofvrij stralen vermindert het water de wrijving. Hierdoor voorkomt de Dustless Blaster warmte waardoor er geen risico is op vervorming. Stofvrij stralen is milieuvriendelijker dan andere verfstriptechnieken.

zandstralen

Dustless blasten met water en schuurmiddelen

De Dustless Blaster mengt water en schuurmiddelen binnenin de tank om te stralen. Het toestel verwijdert stof door water in te voeren die de massa en energie laat toenemen.

Een voorbeeld: je gooit eenmaal een handvol nat zand en daarna een handvol droog zand. Welke zal de grootste impact hebben op het doelwit? Enerzijds raakt het natte zand het doelwit harder. Anderzijds zal het niet uit elkaar vallen of veranderen in een stofwolk, wat bij droog zand wel het geval is. Dit voorbeeld illustreert eenvoudig het principe achter Dustless stralen.

Sneller, stofvrij en laag verbruik

Naast het wegnemen van het risico op vervorming heeft Dustless Blasting heel wat andere voordelen ten opzichte van zandstralen of gritsralen. Ten eerste straalt deze techniek sneller: wij kunnen bijvoorbeeld een auto strippen in minder dan 2 uur. Daarnaast straalt het toestel zoveel mogelijk stofvrij. De methode vangt het schuurmiddel in water op waardoor het stof verwijderd wordt. Vervolgens heeft de straling een laag schurend verbruik waardoor Jet Cleaning meer werk kan doen en bijgevolg productiever is.

Voordelen van Dustless blasten

Flexibel schuren

Door de flexibiliteit van de Dustless Blaster kan Jet Cleaning bijna elk schuurmiddel gebruiken dat zinkt in water. Een vaak gebruikt middel is gerecycleerd glas, dit is clean, goedkoop en milieuvriendelijk. Bij het kiezen van andere schuurmiddelen zorgen wij voor een middel dat weinig afval heeft en een consistente deeltjesgrootte. Het grootste deel van het afval verandert in de machine in modder.

Opportuniteiten in de industrie

Stofvrij schuren kan in volgende industrieën een oplossing bieden:

In de verschillende industrieën is het veilig om te schuren op glasvezel, aluminium en staal.

jet cleaning