headerbeeld jetcleaning
headerbeeld jetcleaning

Straalmiddel zonder beschadiging en vervorming

Straalmiddel met een zachte toets

Soda blasting of sodastralen is een nieuwe milieuvriendelijke techniek die straalt met een zachte toets. Dit straalmiddel is een vervanging van zandstralen of gritstralen en brengt geen schade aan het behandelde oppervlak. Jet Cleaning beschadigt en vervormt uw materiaal dus niet.

soda blasting stofvrij stralen

Naast deze techniek bieden wij nog andere reinigingsmiddelen aan zoals de Dustless blast en de Superfinish.

Sodastralen met perslucht

Met behulp van perslucht past Jet Cleaning natriumbicarbonaat toe op het oppervlak, dit proces heeft geen toxische of chemische eigenschappen waardoor sodastralen bruikbaar is in bijna alle sectoren. Een voorbeeld hierbij is het verwijderen van graffiti op gevels.

Bij het proces van soda blasting komt natriumbicarbonaat in contact met het oppervlak waardoor kleine deeltjes (of crush) ontploffen. Door deze ontploffing ontstaat een niet schurende werking waarbij met behulp van perslucht de kristallen versnellen met 965 kilometer per uur.

Geen vervorming door opwarming

Soda blasting vereist geen opwarming waardoor het oppervlak niet wordt vervormd. De sodakristallen spatten uiteen wanneer ze het ondervlak raken. Door de ontploffing is er dus geen inslag die kan zorgen voor putjes en groeven. Dit straalmiddel is een goede methode voor het reinigen van motoren en vette onderdelen. Ook kan Jet Cleaning via Soda blasting volgende oppervlakten reinigen:

Zeep eenvoudig afspoelen

Wanneer wij stralen zet Soda blasting olie en vet om in zeepoplossingen. Soda blasting breekt koolwaterstoffen af door middel van verzeping die u eenvoudig kunt afspoelen met water. Wij bevelen dit straalmiddel aan voor het reinigen van vette oppervlakken. Door het gemakkelijk afspoelen met water vormen moeilijk bereikbare plaatsen zoals holle bochten, hoeken of gaatjes geen probleem.

Ambulante cabine of uitrusting?

Dit zijn de drie meest voorkomende situaties met bijhorende oplossingen die we aanbieden aan onze klanten.

  1. Klanten zoals herstelbedrijven kopen het straalsysteem en hebben een eigen uitgeruste cabine.
  2. Klanten zoals garages huren de sodablaster. Zij hebben een uitgeruste cabine maar geen plaats voor het systeem.
  3. Klanten zoals hobbyisten huren het straalsysteem. Zij hebben geen voorzieningen om straalwerken uit te voeren en dit lange tijd op eigen locatie te doen. Hiervoor sturen wij een ambulante cabine met bijhorende compressor en elektriciteitsgroep.

Oplossingen zoals graffiti verwijderen

Deze methode van stofvrij stralen die we bij Jet Cleaning gebruiken, passen wij toe bij volgende producten:

oldtimer ontlakken stofvrij stralen

Reinigen met staalproducten

Voor soda blasting gebruiken wij drie verschillende staalproducten:

Glaspoeder is fijngestampt glas in poedervorm en is ideaal voor het ontlakken en ontroesten. Glasparel is geschikt voor meervoudig gebruik in bijvoorbeeld een straalcabine. Het zijn fijne glasbolletjes die de oppervlakte reinigen zonder opruwing. Plastiekmedia is een veilig schuurmiddel met een fijne finish om bijvoorbeeld te ontbramen of schimmels te reinigen. Een praktisch voorbeeld is dat u uw carrosserie hierdoor niet meer zelf hoeft te schuren of te lakken.