headerbeeld jetcleaning
headerbeeld jetcleaning

Motoronderdelen beschermen tegen vervuiling en oxidatie

Motoronderdelen een gloednieuwe look geven

Super Finish is een techniek dat motoronderdelen een gloednieuwe look geeft:

Deze methode maakt geen gebruik van verf of vernis en is vergelijkbaar met de look die u ziet wanneer u uw onderdelen koopt in de fabriek.

reinigen auto onderdelen
Mercedes 280SL gerestaureerd met Super Finish door sodablast.be

Vervuiling en oxidatie vermijden

Wanneer we Soda Blasting toepassen op aluminium onderdelen is er geen vervuiling meer die na een tijdje ontstaat. Een nadeel is wel dat Jet Cleaning bij het Soda stralen de oxidatie, die op haar tijd ontstaat, niet weg krijgt. Super Finish gaat een stap verder door deze oxidatie uit de weg te gaan.

Hoogwaardige oldtimer restauraties

Super Finish is een ideale oplossing voor wie hoogwaardige oldtimer restauraties wil afleveren die het origineel zo goed mogelijk benaderen.

Onze werkwijze voor vuilafstotende onderdelen

Stap 1

We starten met het Soda stralen van uw gedemonteerde motoronderdelen. Dit om de vervuiling van uw onderdelen af te halen. Op de pagina Soda blast vindt u uitgebreide informatie over dit straalmiddel.

Stap 2

Daarna behandelen wij de onderdelen met een licht schurend middel. Bij deze werkwijze gebruikt Jet Cleaning schuurmiddelen die niet oplosbaar zijn in water, dit omdat ze niet in de motor zouden terechtkomen.

Stap 3

Als laatste straalt Jet Cleaning om de poriën dicht te maken. Dit maakt uw onderdelen vuilafstotend. Hierbij is de persoonlijke aanpassing van het schuurmiddel belangrijk. Naarmate het materiaal waaruit de onderdelen bestaan verandert, alsook de oxidatie en vervuiling, gebruiken we andere schuurmiddelen.

Keramisch coaten

Bij Super Finish hoort de techniek keramisch coaten. Hierbij krijgen warmtegevoelige componenten een duurzame bescherming tegen roest en vuil. Deze techniek gebruiken wij voor uitlaat, collectoren en andere motoronderdelen.

Praktisch stralen wij eerst uw materiaal om het te ontroesten. Daarna brengen wij twee spuitlagen aan die we bakken in de oven. Door deze stappen is dit net zoals Super Finish een duurdere techniek. Voor een dunne thermische barrière hebben wij volgende kleuren tot onze beschikking.

Benieuwd hoe Jet Cleaning stofvrij straalt? Bekijk de pagina Dustless blasting voor meer informatie.